Filo D’olio, İtalyan mutfağının özgün tatlarını sunan ve Şef Danilo Zanna tarafından kurulan bir restoran zinciridir.
Her şube, farklı bir İtalyan şehrinden ilham alır: İstanbul şubesi Roma, Bağdat Caddesi şubesi Milano, Bursa şubesi Sicilya, İzmir ise Floransa’yı yansıtır.
Her şubenin menüsü, o şehrin kültürünü ve mutfak geleneklerini yansıtarak birbirinden farklıdır.
Filo D’olio, İtalyan mutfağının en iyi temsilcilerinden biri olarak, dünya çapında gastronomi mükemmeliyetini takdir eden Gault&Millau gurme rehberine girmiştir.
İzmir Filo D’olio, İtalya’nın en prestijli gastronomi ödüllerinden biri olan Ospitalita Italiana ödülüne layık görülmüştür.
Türkiye’de bu ödülü kazanan tek İtalyan restoranı olarak, İtalyan mutfağına ve kültürüne olan bağlılığını uluslararası başarıyla taçlandırmıştır.